Primer gran cap de setmana de Carnaval

Els primers actes del Carnaval 2014 ja ens han permès tastar com serà la festa. Com sempre, d’una banda, però amb les dinàmiques pròpies d’una festa viva, per l’altra.

Aquest dissabte, el Ball de Mantons de les diverses entitats han significat el tret de sortida als programes d’actes de cada societat, que són els autèntics impulsors i promotors del Carnaval de casa nostra.  Un any més, música i les elegants americanes o els preciosos mantons han estat els protagonistes d’una nit que ens fa singulars dins dels carnavals del món. A més, la mateixa nit de dissabte també va viure la segona edició d’unes màgiques Comparses de nit, que van recórrer els carrers del centre per acabar a la Geltrú.

Diumenge, les Competències musicals retornaven al programa d’actes. Una disputa musical que va treure el bo i millor de la local, la Banda de música Mestre Montserrat,  que aquest cop s’enfrontava amb una de les primeres espases del país, la Banda de Música de Cardona. Una rivalitat que va fer que la plaça de les Cols s’omplís de públic i que desenes de balladors s’animessin a seguir els compassos de les dues formacions. Amb el micro, un reconegut expert musical, el Miquel Gonzàlez, va anar donant peu a cada interpretació. Agraïm la feina de les dues bandes, que van fer pujar als escenaris més de 120 músics.

També és d’agrair la insistència i tenacitat del Grup de Dansa de Vilanova, que una hora abans de les Competències musicals, va dirigir un assaig de les Danses de Vilanova. Una sessió imprescindible per lluir el diumenge de Carnaval a la tarda, quan tornin a sonar les Danses de Vilanova a la plaça de les Cols.