Novetats Carnaval i Arrivo 2013

Fa pocs dies vam celebrar l’Assemblea ordinària per valorar el Carnaval 2012 i començar a tirar endavant el de 2013.

El tema principal de la trobada va ser comentar a tothom la reducció del pressupost d’enguany davant la situació de crisi que ens envolta. La subvenció que ens proporciona l’Ajuntament s’ha vist reduïda en un 35% que l’any anterior. Des de la FAC ens hem compromès a realitzar els actes principals del nostre Carnaval amb total normalitat ja que és la Festa més participativa de la ciutat i pels actes on no hi arribem demanarem l’ajuda de les entitats federades. Per aquest motiu a l’Assemblea es va obrir un termini de propostes perquè totes les entitats actualment adherides a la nostra Federació puguin organitzar el Ball de Mascarots dissabte al vespre a la Plaça de la Vila. Un ball que des de la FAC no podem tirar endavant enguany degut a la modificació pressupostària.

Per altra banda i centrant-nos en el divendres d’Arrivo, vam informar que enguany (a falta de tancar petits serrells) el recorregut de l’Arrivo de Sa Majestat Carnestoltes organitzat pel Pòsit de Pescadors, tornarà a sortir del monument a Francesc Macià just al final de la Rambla de la Pau com fa dos anys. Una proposta que es va fer des del Pòsit i que parlant i valorant amb l’Ajuntament -desprès del recorregut laberíntic de l’any passat-, creiem que serà més fàcil i més lluit, a banda de facilitar l’accés als espectadors de la cercavila.

I per últim i a proposta de totes les entitats presents a l’Assemblea, es va votar en contra de la participació de les batucades en el seguici de l’Arrivo. Degut a la massiva participació (entre 40/50 carrosses) necessitem un ritme ràpid alhora de fer el recorregut per tal d’intentar arribar a la Plaça de la Vila a una hora digne de l’espectacle final i les batucades ens alenteixen molt aquest ritme.