Les batucades podran tornar a l’Arrivo

L’assemblea que la FAC va celebrar el passat dimarts 10 de desembre de 2013 a la Penya Filatèlica va aprovar que les batucades puguin tornar a l’Arrivo, després de la prohibició de fer-ho que tenien en l’últim any. La majoria de les entitats presents van optar per deixar que hi participin (28 vots a favor per 8 en contra), però també una majoria va votar que les batucades o les entitats que optessin per aquesta música en directe anirien totes juntes i darrere de la resta d’entitats, al final de l’Arrivo.

Amb aquesta votació, la FAC esmena una prohibició que es va fer sense seguir el procediment correcte de vot. Un dels grups musicals que fan percussió, Taboo, va defensar l’existència i participació de batucades i música en directe a l’Arrivo davant de la resta d’entitats federades a la FAC. De fet, Taboo ha optat per entrar com entitat federada dins de la FAC, cosa a la qual hi va accedir en l’assemblea de la FAC del mes d’octubre passat.
Entre la resta de punts rellevants, l’Assemblea va aprovar la modificació d’estatuts i l’adopció d’un règim intern, on se sancionen conductes que es consideren perjudicials per al bon funcionament del Carnaval.
Una nova entitat, La Carnavalera, va ser aprovada com a nova entitat de la FAC i passa a engruixir l’extens llistat d’entitats vilanovines que són membres de la FAC.
Finalment, la junta de la FAC va explicar que les converses amb l’Ajuntament per quadrar un pressupost per al Carnaval del 2014 van en la línia que es mantingui l’aportació municipal de de 65.000 euros igual com l’any 2013. LA mateixa junta també va presentar un ambiciós projecte per rellançar el Dimarts de Carnaval, amb un seguit d’accions des de les cinc de la tarda fins a la matinada, que podrien revitalitzar el Vidalot.
Per a la pròxima assemblea extraordinària, el 17 de desembre a les vuit del vespre al Foment Vilanoví, queda el debat monogràfic sobre les Comparses.