L’Arrivo capgira el format

El Carnaval és una festa viva. Després de valorar l’evolució que ha patit l’Arrivo en els darrers temps, enguany hi haurà un canvi de format per donar la rellevància que es mereix al Sermó i l’espectacle que cada any prepara una entitat a la Plaça de la Vila. Per tant, el Carnaval del 2015 començarà amb el Sermó del Carnestoltes a la Plaça de la Vila i després s’iniciarà tot el seguici que dóna la benvinguda al Rei.

La Unió Vilanovina ha entomat el repte de reformular l’acte i, com a conseqüència, també es modifica el recorregut. Per facilitar que tothom qui vulgui pugui veure l’espectacle a la plaça de la Plaça de la Vila i posteriorment incorporar-se a la seva carrossa, aquestes estaran situades al llarg del carrer de la Unió, entre l’Avinguda del Garraf i la Plaça del Pou. Quan s’acabi el Sermó de Sa Majestat, el Rei anirà a veure el pas de les carrosses a la cantonada del carrer de la Llibertat amb el Carrer Codonyat. Les carrosses i entitats desfilaran pel carrer Codonyat (venint del Carrer de la Unió), pujaran pel Carrer de la Llibertat, Plaça dels Carros, Carrer de Sant Sebastià, Plaça de la Vila, Plaça dels Cotxes, Carrer Caputxins, Plaça de les Cols, Carrer Sant Gregori, Plaça de les Neus, Rambla Principal i Carrer de l’Havana. A la cantonada del carrer de l’Havana amb el carrer Josep Llanza, els integrants de les mascarades es dirigiran a peu pel carrer Llanza cap a la plaça del Mercat, mentre que les carrosses se n’aniran pel carrer Havana, ja fora de l’Arrivo.

A la Plaça del Mercat hi haurà el final de festa, amb el Ball de l’Arrivo, amb diverses paradetes de menjar. Amb aquests canvis es pretén que el Sermó recuperi protagonisme, però sense evitar que les diverses entitats i agrupacions puguin rebre Sa Majestat el Rei Carnestoltes amb les seves mascarades plenes de sàtira.