Salutació de la regidora de cultura Teresa Llorens al Carnaval 2018

Vilanova i la Geltrú és una ciutat que viu el Carnaval de forma intensa. Tant és així que des de les escoles, les entitats, les associacions, les institucions o des de cada casa, fem que carnaval sigui un dels eixos conductors de la nostra expressió col·lectiva, una manifestació de pertinença a les nostres festes tradicionals i populars i un element de cohesió i arrelament a la nostra ciutat i societat.

Aquest compromís de la ciutat amb el Carnaval és fruit de l’esforç al llarg dels anys de moltes persones, entitats i de la pròpia institució municipal. És en aquest espai comú on vull reconèixer el treball, l’esforç i la dedicació de la Federació d’Associacions pel Carnaval, la FAC, que any rere any basteix un programa, combinant la tradició amb la innovació. Una FAC que sempre està alerta perquè el Carnaval de Vilanova i la Geltrú no perdi les seves arrels però, alhora, s’adapti en tot moment al temps present.

Una tasca gens fàcil, que requereix d’una feina constant per trobar consensos entre totes les parts implicades. Consensos que sorgeixen de respectar aquesta espontaneïtat combinada amb la necessària organització que tota festa comporta.

Estic convençuda que des del diàleg, des del compartir, des de l’intercanvi d’idees i models, entre totes i tots trobarem el camí per seguir gaudint i vivint el Carnaval de Vilanova i la Geltrú com la festa que mostra la part més genuïna de la manera de fer i ser de les vilanovines i vilanovins.

Ara ens toca viure el carnaval, ens toca fruir d’aquesta festa que modifica la nostra quotidianitat i ens fa oblidar per uns dies les nostres activitats habituals. Gaudim i participem intensament de tots i cadascun dels actes, gaudim dels carrers engalanats, de les olors particulars, de la música, d’aquesta alegria col·lectiva que ens fa sentir el moment però també ens evoca records i imatges arrelades a la nostra memòria.

Per aquest motiu us encoratjo a participar i gaudir de les diferents activitats que amb tanta il·lusió i cura han preparat la FAC i les diferents entitats i associacions de la ciutat.

 

Visca el Carnaval de Vilanova i la Geltrú !!

Teresa Llorens Carbonell

Tercera Tinenta d’Alcaldia i

Regidora de Cultura, Convivència i Equitat