Salutació de la regidora de cultura Teresa Llorens al Carnaval 2017

Teniu a les mans el programa de Carnaval 2017. Com cada any La Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú ha esmerçat tots els esforços necessaris perquè la ciutat tingui en aquesta festa un element identitari propi i reconegut arreu. Cal, doncs, reconèixer i felicitar-los per aquest compromís, per aquesta voluntat de millora constant i per voler fer-lo créixer sense perdre els aspectes més essencials i diferenciadors d’aquest Carnaval tan nostre, tan particular.

Parlar de Vilanova i la Geltrú és parlar del nostre Carnaval, un carnaval que cada vilanovina i vilanoví el viu de forma diferent, amb visions i expectatives particulars però alhora de forma conjunta i compartida amb els altres. Aquesta és una part de la màgia del nostre Carnaval, aquesta capacitat de produir arrelament perquè totes i tots ens hi sentim identificades, reflectides.

 Per això, la gent de Vilanova i la Geltrú quan parlem del Carnaval ho fem en primera persona. Ens costa molt no fer-ho així, perquè quan hi fem esment d’alguna forma sempre estem fent referència al “nostre carnaval”, a com totes i tots l’hem viscut, a les nostres vivències, als nostres records, a com hem afrontat les batalles, a com hem participat a l’arribo o a com pensem participar-hi aquest any … una festa popular i tradicional, d’expressió col·lectiva que ens identifica com a ciutat i com a poble.

 Des d’aquí, us vull animar a participar a l’edició d’enguany, a gaudir de tots i cadascun dels actes programats amb tanta cura i il.lusió per part de la nova FAC i fer-ho des del respecte a les nostres tradicions i costums.

Us desitjo un molt bon Carnaval 2017!

Teresa Llorens Carbonell

Tercera Tinenta d’Alcaldia i

Regidora de Cultura, Convivència i Equitat