La FAC recull propostes i inquietuds per al pròxim Carnaval

La Federació d’Associacions pel Carnaval (FAC) ha recollit les diverses propostes i inquietuds sobre el Carnaval, expressades per la setantena de persones que al llarg del passat dissabte van passar per l’Orfeó Vilanoví durant la jornada de debat del Carnaval. Des de les deu del matí i fins a quarts de nou del vespre, l’Orfeó va ser l’escenari de més de 75 intervencions, que van donar lloc a rèpliques i contrarèpliques.

Sens dubte, l’acte que va reunir més assistents va ser l’Arrivo. Sobre aquest acte, es van exposar problemàtiques i possibles solucions, segons la visió de cada ponent. Malgrat les discrepàncies, tots els assistents van poder defensar la seva visió del Carnaval i en tot moment es va viure un bon ambient, que va permetre exposar tot tipus de consideracions.

El president de la FAC, Pep Sendrós, va agrair l’assistència de tothom i va recordar que “és voluntat d’aquesta FAC enriquir els nostres criteris i idees amb les aportacions d’entitats i ciutadans que volen un Carnaval encara millor”. En aquest sentit, Sendrós creu que “la jornada ha posat de manifest la gran preocupació per mantenir l’essència d’un Carnaval molt particular i singular, amb el qual els vilanovins ens hi sentim identificats i no volem que es perdi”. Al mateix temps, Sendrós assegura que “moltes propostes que van aparèixer les compartim i ja les estàvem treballant. D’altres és possible que les tirem endavant i també n’hi van haver que no les veiem viables”.

La jornada de debat sobre el Carnaval va ser una promesa de la nova junta de la FAC, que va accedir al càrrec l’abril passat. Des de la nova direcció de la Federació d’Associacions pel Carnaval, també es va aprofitar la trobada per llençar alguns projectes, com el de recuperar l’engalanament de carrers, que està tenint molt bona acollida.