Escoles i carrers recuperen els guarniments

El nostre Carnaval havia gaudit, durant molts anys, d’un grapat de carrers ben engalanats per la festa. Aquest any, igual com amb les Competències musicals, s’ha assolit el repte de recuperar aquesta tradició. Amb la complicitat d’algunes escoles i d’alguns veïns, s’ha posat la primera pedra d’un guarniment de carrers que l’any vinent ha d’eixamplar-se encara més.

De moment, però, aquest any ja es pot fer un tast d’aquesta iniciativa. Al carrer de l’Aigua, les decoracions han estat obra de les escoles Cossetània, Escola Pia i Margalló. Entre el carrer del Pare Garí i el carrer de Santa Anna, s’hi pot veure el cicle de l’aigua, tema triat i que s’ajusta precisament al nom d’un dels carrers que històricament havia tingut els millors guarniments.

Al Carrer Jardí, amb la complicitat dels veïns del Centre Vila, l’escola que s’ha encarregat del disseny és el Canigó, mentre que el carrer de Sant Gregori ha estat per a l’escola Volerany. A més, com ve sent habitual, l’Escola El Cim guarnirà la seva façana de la plaça dels Cotxes, però enguany ho ampliarà a altres elements de la plaça.

Tant a les escoles com als carrers que s’han prestat a aquesta recuperació, moltes gràcies! Mestres, alumnes i pares heu fet història per recuperar aquesta bonica tradició! L’any vinent, més i millor! Aquest dissabte al matí (vegeu el programa d’actes) lliurarem els premis i reconeixements a les escoles i carrers, en un acte a la Casa Olivella.

A més, també cal reconèixer la feina i dedicació de diversos col·lectius de veïns o entitats que engalanen places, a més de particulars que posen ben macos els seus balcons. A tots, moltes gràcies per fer que Vilanova i la Geltrú llueixi les millors gales per Carnaval!