Concursos de Carnaval

9è CONCURS DE BANDERERS DEL CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

L’Associació d’Amics Els Borregos de Vilanova, La Disbauxa Vilanovina i La Colla, co-organitzen el dissabte 22 de febrer de 2020 (Dissabte de Carnaval) el 9è Concurs de Banderers a la Plaça de la Vila.

L’esperit d’aquest concurs és el de fer un reconeixement a la figura del banderer, que durant les Comparses de Vilanova, amb el seu lluïment, donen més color a l’esdeveniment.

El concurs s’iniciarà al finalitzar el seguici de les banderes que acompanyen a Sa Majestat fins a la plaça de la Vila.

REGLAMENT

El concurs serà de categoria única (homes i dones majors de 16 anys) amb les següents bases:

 

  1. Cada entitat podrà inscriure un màxim de dos banderers/es.
  2. Les inscripcions es podran fer el mateix dissabte a la Plaça de la Vila durant la concentració prèvia al seguici fins a 15 minuts abans de la sortida o bé 15 minuts abans del seu inici a la barra de la Carnavalada dels Borregos de Vilanova.
  3. Cada banderer/a haurà d’anar vestit/vestida amb la vestimenta de l’entitat que representa i amb la seva barretina corresponent, les bandereres podran anar sense barretina si ho creuen convenient.
  4. Cada banderer disposarà d’una actuació lliure en la qual inclourà les voleiades que cregui convenient i que doni el màxim lluïment per tal d’obtenir la millor puntuació. L’actuació durarà un màxim de 1’30” i un cop acabat aquest temps es farà un senyal que donarà per finalitzada l’actuació.
  5. L’actuació es farà amb un bandera cedida per l’organització i creada per aquest concurs i que utilitzaran tots els banderers participants sense excepció.
  6. La puntuació de cada persona del jurat serà de 1 a 10 punts. Per no obtenir penalitzacions, els participants hauran de lluir:
   • Sabates negres
   • Pantalons negres (en el cas de les bandereres poden optar a la faldilla corresponent)
   • Barretina (que haurà d’anar posada al cap)Important: En el cas que manqui un o més d’aquests elements, el jurat restarà 2 punts per cada element.Altres consideracions:
 1. La música que sonarà durant l’actuació de cada banderer serà el Turuta (òbviament).
 2. L’actuació es farà en solitari sense cap més altre acompanyament que la música.
 3. Qualsevol contingència que es dugui a terme per part del participant i que alteri aquest reglament podrà ser motiu de desqualificació, quedant a decisió del jurat la seva aplicació.
 4. Els banderers menors d’edat podran fer una exhibició en conjunt al inici de l’acte i abans de començar el concurs.

JURAT

 1. El jurat estarà format per:
  • Sa Majestat Carnestoltes
  • Un membre de l’organització
  • Un membre de la FAC
  • Una persona independent convidada per la FAC
  • Una persona del públic
 2. Les votacions seran secretes i es donarà el resultat del guanyador un cop finalitzat el concurs.

PREMIS

Es donarà un sol premi consistent en una panera de queviures variats, un diploma acreditatiu i la “barretina d’or” commemorativa de l’edició.

.

BASES DEL CONCURS DE DISFRESSES CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ 2020

Participants: tothom que ho vulgui serà benvingut/uda al concurs. L’únic requisit és ser major de 12 anys.

Lloc: Plaça de la Vila

Dia: Dimarts, 25 de febrer de 2020, el Vidalot

Hora: s’iniciarà a les 9 del vespre

Presentació: les persones o grups que vulguin participar al Concurs de Disfresses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, s’hauran d’inscriure el mateix dia a les 20:00 Hores del vespre a la caseta de l’organització a la mateixa Plaça de la Vila o a la Botiga del Carnaval. S’hi podran inscriure grups, parelles o persones individuals, fins que s’acabin les places.

Premis: tenint en compte que el Carnaval de Vilanova no es caracteritza per les disfresses de lluentons, la FAC ha decidit atorgar els premis a una única categoria: la disfressa més satírica o de personatges vilanovins.

1r premi: 250 € i Pica-matalassos Daurat

2n premi: 150 € i Pica-matalassos Plata

3r premi: 100 € i Pica-matalassos Bronze

Jurat: estarà format per tres persones de reconeguda solvència carnavalesca vilanovina.

Veredicte i lliurament de premis: es donaran a conèixer a la mateixa plaça 15 minuts després de la finalització del concurs.

El jurat pot declarar el premi desert, si ho considera oportú.

BASES DEL CONCURS LA PASTANAGA DEL REI 2020

Us presentem la tercera edició del joc de La Pastanaga del Rei, un joc que es farà durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú d’aquest any 2020, basat en el conegut joc de l’Assassí.

El Joc :La mecànica és molt senzilla. Cada jugador tindrà un objectiu a matar i a la vegada podrà ser mort per altres jugadors. L’arma homicida serà una pastanaga, que s’haurà de clavar amistosament al pit de la víctima, seguint les normes. Un cop s’aconsegueix matar l’objectiu, aquest lliurarà al seu assassí el nom del seu objectiu i així el joc podrà continuar fins al final.

 

L’organització crearà un cercle de participants de tal manera que no es pugui tancar fins acabar el joc.

 

Qui hi pot jugar?

Pot jugar qualsevol persona major de 16 anys, membre d’alguna de les entitats federades a la FAC i amb el compromís d’estar tots els dies de Carnaval present a Vilanova i la Geltrú. No es podrà jugar de forma individual.