Concursos de Carnaval

5è CONCURS DE BANDERERS DEL CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

L’Associació d’Amics Els Borregos de Vilanova organitza el dissabte 6 de febrer de 2016 (Dissabte de Carnaval) el 5è Concurs de Banderers.

L’esperit d’aquest concurs és el de fer un reconeixement a la figura del banderer, que durant les Comparses de Vilanova, amb el seu lluïment, donen més color a l’esdeveniment.

El concurs s’iniciarà al finalitzar el seguici de les banderes en el decurs del vermut ofert durant la Carnavalada dels Borregos a la plaça de la Vila.

REGLAMENT

La categoria femenina requereix un mínim de 4 bandereres. En el cas que no s’arribi a aquest nombre de participants, la categoria serà única (homes i dones).

  1. Cada entitat podrà inscriure un màxim de dos banderers/es.
  2. Les inscripcions es podran fer per correu electrònic a borregosdevilanova@hotmail.com fins a les 12 hores de divendres de Carnaval o bé el mateix dissabte a la Plaça de la Vila durant la concentració prèvia al seguici fins a 15 minuts abans de la sortida.
  3. Cada banderer/a haurà d’anar vestit/vestida amb la vestimenta de l’entitat que representa i amb la seva barretina corresponent, les bandereres podran anar sense barretina si ho creuen convenient.
  4. Cada banderer disposarà d’una actuació lliure en la qual inclourà les voleiades que cregui convenient i que doni el màxim lluïment per tal d’obtenir la millor puntuació. L’actuació durarà un màxim de 1’30” i un cop acabat aquest temps es farà un senyal que donarà per finalitzada l’actuació.
  5. La puntuació de cada persona del jurat serà de 1 a 10 punts.
   • Sabates negres
   • Pantalons negres (en el cas de les bandereres poden optar a la faldilla corresponent)
   • Barretina (que haurà d’anar posada al cap)

Important: En la puntuació total es podrà restar punts si manca algun dels següents elements:

Per cada element que manqui en el moment de l’actuació s’aplicarà una penalització de dos punts.

 1. La música que sonarà durant l’actuació de cada banderer serà el Turuta (òbviament).
 2. L’actuació es farà en solitari sense cap més altre acompanyament que la música.
 3. El format de participació és d’una sola categoria i és obert a participants majors de 16 anys.
 4. Qualsevol contingència que es dugui a terme per part del participant i que alteri aquest reglament podrà ser motiu de desqualificació, quedant a decisió del jurat la seva aplicació.

JURAT

 1. El jurat estarà format per:
  • Sa Majestat Carnestoltes
  • Un membre de l’Associació els Borregos de Vilanova
  • Un membre de la FAC
  • Una persona independent convidada per la FAC
  • Una persona del públic
 2. Les votacions seran secretes i es donarà el resultat del guanyador un cop finalitzat el concurs.

PREMIS

Es donarà un sol premi consistent en una panera d’embotits, un diploma acreditatiu i la “barretina d’or” commemorativa de l’edició. Aquesta barretina serà lliurada al participant que hagi obtingut més punts en les dues categories .

BASES DEL CONCURS DE DISFRESSES CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ 2015

Participants: tothom que ho vulgui serà benvingut/uda al concurs. L’únic requisit és ser major de 12 anys.

Lloc: Plaça de la Vila

Dia: Dimarts, 9 de febrer de 2016, el Vidalot

Hora: s’iniciarà a les 9 del vespre

Presentació: les persones o grups que vulguin participar al Concurs de Disfresses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, s’hauran d’inscriure el mateix dia de 8 a 3/4 de 9 del vespre a la caseta de l’organització a la mateixa Plaça de la Vila o a la Botiga del Carnaval a partir de l’1 de febrer (a la tarda). S’hi podran inscriure grups, parelles o persones individuals fins que s’acabin les places.

Premis: tenint en compte que el Carnaval de Vilanova no es caracteritza per les disfresses de lluentons, la FAC ha decidit atorgar els premis a una única categoria: la disfressa més satírica o de personatges vilanovins.

1r premi: 250 €

2n premi: 150 €

3r premi: 100 €

Jurat: estarà format per cinc persones de reconeguda solvència carnavalesca vilanovina

Veredicte i lliurament de premis: es donaran a conèixer a la mateixa plaça 15 minuts després de la finalització del concurs

El jurat pot declarar el premi desert, si ho considera oportú.

El Joc de La Pastanaga del Rei

Us presentem la tercera edició del joc de La Pastanaga del Rei, un joc que es farà durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú d’aquest any 2016, basat en el conegut joc de l’Assassí.

El Joc

La mecànica és molt senzilla. Cada jugador tindrà un objectiu a matar i a la vegada podrà ser mort per altres jugadors. L’arma homicida serà una pastanaga, que s’haurà de clavar amistosament al pit de la víctima, seguint les normes. Un cop s’aconsegueix matar l’objectiu, aquest entregarà al seu assassí el nom del seu objectiu i així el joc podrà continuar fins al final.

L’organització crearà un cercle de participants de tal manera que no es pugui tancar fins a l’acabar el joc.

Qui hi pot jugar?

Pot jugar qualsevol persona major de 16 anys, membre d’alguna de les entitats federades a la FAC i amb el compromís d’estar tots els dies de Carnaval present a Vilanova i la Geltrú. No es podrà jugar de forma individual.

Com m’hi apunto?

 • De l’1 al 17 de gener et pots apuntar a través de qualsevol de les entitats participants.
 • Els dies 27 al 29 de gener ja es podrà recollir el material per jugar a la secretaria de La Unió Vilanovina (Plaça del Pou, 4).
 • Cada participant rebrà inicialment un clauer amb el nom i cognoms de la seva primera víctima, una pastanaga i un nas de pallasso.
 • Participar costa 2 euros, que es pagaran a l’entitat en fer la inscripció al joc.